DevCode Academy – Vi rustar våra konsulter för framtiden

 

DevCode är en snabbt växande leverantör inom systemutveckling, processutveckling och betallösningar och därför behöver våra konsulter behärska den senaste tekniken och metodiken för att kunna erbjuda våra kunder den spetskompetens som krävs. Ur denna kravbild drog vi våren 2013 igång DevCode Academy som är ett program för intern kompetensöverföring. Våra konsulter träffas en gång i månaden i samband med lunch och kör presentationer inom Open Source, Java, Säkerhet, Arkitektur och Metodik.

Eftersom våra konsulter är mycket efterfrågade befinner de sig oftast någon annanstans än på kontoret, därför försöker vi passa på att utöver kompetensluncherna även träffas och umgås i samband med middagar, after work och andra sociala aktiviteter. Dessa sammankomster brukar vara väldigt uppskattade. De flesta presentationer hålls av våra egna konsulter, men vi har även haft externa föreläsare, t ex. en presentation om stresshantering.

Förutom att säkerställa vår kompetens är dessa kompetensluncher, även ett utmärkt tillfälle för oss att skapa och bygga vidare på vår DevCode kultur. Visionen med DevCode Academy är att utveckla konceptet och höja målsättningen. Vi kommer fortsätta fokusera på intern kunskapsöverföring från våra konsulter men också fortsätta använda externa föreläsare inom heta och intressanta ämnesområden.

I höst kommer vi att diskutera nya teknologier, nya ramverk och hur du som konsult kan arbeta effektivt i projektform. Vi är också stolta att kunna presentera en ny bok som en av DevCodes medarbetare har skrivit – Scala for Java Developers av Thomas Alexandre.

Vill du veta mer om DevCode Academy? Kontakta Linda Lindström, konsultchef på DevCode Consulting AB, +46(0)8-23 10 80 eller linda.lindstrom@devcode.se