Konsultbolaget DevCode på Island.
 

Bli vår kollega

Våra medarbetare är det viktigaste vi har och det vill vi att du ska känna. Som konsult hos DevCode får du bestämma din lönemodell, du får stort inflytande över dina uppdrag, regelbunden kompetensutveckling och kollegor som har Java, .NET eller Frontend som modersmål.

Men vi är inte en arbetsgivare för vem som helst. Endast de mest motiverade utvecklarna passar in i vårt team. Det betyder inte att du behöver ha 20 års erfarenhet, men det kräver att du är passionerad och alltid gör ditt yttersta.

Vi erbjuder kort och gott; utmanande uppdrag, stora möjligheter till personlig utveckling och chansen att själv påverka inriktningen på dina uppdrag. Samtidigt som du får en hemmabas i ett företag som månar om sina anställda.
— Pedro Hansson, vd på DevCode

Välj en lönemodell som passar dig

Välj en lönemodell som passar dig

  • Välj mellan tre lönemodeller; Trygg, Flexibel eller Dynamisk.
  • Ändra lönemodell när livet förändras.
  • Fördela dina intäkter utifrån vad som är viktigt för dig.

På DevCode väljer du som konsult din lönemodell. Det betyder att du bestämmer vad som är viktigast för dig, i varje skede av livet. En gång om året kan du göra ett nytt val och du är därför inte bunden till den modell du valt i mer än ett år. Det gör att du kan testa olika typer av ersättningsmodeller och även ändra variant allteftersom livet förändras. De tre lönemodellerna kallar vi Trygg, Flexibel och Dynamisk. Trygg innebär att ha en fast månadslön, med Dynamisk kan du vara egen företagare, och däremellan finns ett alternativ som är en kombination av de två.


Välj dina arbetsverktyg och din kompetensutveckling

Bestäm över dina arbetsverktyg och din utveckling

  • Bestäm över din pott.
  • Välj vilka arbetsverktyg du vill ha.
  • Delta i ditt val av kompetensutveckling.

Eftersom våra konsulter är bland de bästa utvecklarna på marknaden och ska prestera på topp varje dag, har de höga krav på sig. För att underlätta vardagen för våra konsulter och för att låta dem fortsätta växa och utvecklas har vi en personlig pott där det varje månad sätts in en summa pengar. Denna pott kan medarbetaren sedan själv styra över. Antingen används pengarna till att köpa de arbetsverktyg personen vill ha, eller så används pengarna till utbildning i form av konferenser eller workshops. Varje medarbetare har dessutom två dagar per år som är öronmärkta för utbildning.

Utveckling och kompetensöverföring är viktigt för oss och vi har inom forumet DevCode Academy ett löpande arbete för att ständigt utvecklas. Där lär vi oss av varandra och av externa talare som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.


Förmåner hos DevCode

Fler bra saker hos DevCode

Vi tycker att det är viktigt att ta hand om medarbetare även efter en anställning, därför erbjuder vi mer i pensionsavsättning än många andra. Vi har en försäkring som gör att du snabbt får vård vid eventuell sjukdom eller skada, försäkringen inkluderar även samtalsstöd. Vi uppmuntrar till ett aktivt liv, både med gemensamma aktiviteter och genom friskvårdsbidrag. Vill du höra mer är du varmt välkommen att höra av dig till vår HR-chef, Monika Rusch på telefon 072-184 40 19 eller på mejl monika.rusch@devcode.se.


Skicka oss en intresseanmälan

Låter det här fängslande?

Skicka in en intresseanmälan på en gång, du behöver inte ens bifoga ett cv! Klicka på knappen och svara på några korta frågor så hör vi av oss.