Lisa Norrström Lönemodell Trygg
 
 

Den Trygga lönemodellen
– en självklarhet

Lisa Norrström är Frontendutvecklare och Scrum Master hos DevCode. Hon är även en hängiven dansare som dansat hela sitt liv, och senaste åren fokuserat på magdans. Lisa har valt lönemodellen Trygg som innebär en anställning med fast månadslön. Valet var självklart för Lisa som gillar att planera och vill ha en jämn inkomst över året.

– Jag gillar att veta vad jag får in varje månad så att jag kan planera min privatekonomi. Jag sätter alltid av en stor del av lönen till sparande och det blir mindre att hålla koll på med en fast lön. Dessutom tycker jag inte att pengar är det viktigaste, jag tjänar bra och då är enkelheten viktigare än att få ut några kronor till, resonerar Lisa.

Lisa är 28 år, har flera års erfarenhet av utveckling och att förbättra utvecklingsarbetet.
– Jag tycker om att sätta mig in i verksamheten och hitta nya vägar till att leverera värde. Där spelar feedback en viktig roll i förbättringsarbetet. I min roll som Scrum Master är det självklart en stor del, men jag tycker att det är kul att även i rollen som utvecklare arbeta med feedback som en naturlig del av vardagen.

Jag gillar att veta vad jag får in varje månad så att jag kan planera min privatekonomi.
— Lisa Norrström, Frontendutvecklare, Scrum Master och dansare.

De största fördelarna med Lisas val av lönemodell säger hon är tryggheten och möjligheten att kunna planera sin privatekonomi. Lisa funderade inte så mycket över något annat än lönen i sitt val av lönemodell. En anställning med lönemodellen Trygg ger en mängd fördelar och förmåner. En sak som står ut i DevCodes erbjudande är den höga pensionsavsättningen. En medarbetare beskrev det som att han tjänade in mer till sin pension på ett år hos DevCode än vad han hos tidigare arbetsgivare gjort under nio år. DevCode bjuder även på en mängd aktiviteter under ett år, allt ifrån kvällsaktiviteter som endast fokuserar på att vi ska ha kul och hinna prata med våra kollegor, till träffar med fokus på teknisk kompetensutveckling. Som konsult har du också en egen pott som det varje månad sätts av pengar till, öronmärkta för arbetsverktyg och kompetensutveckling. Denna pott får varje konsult själv styra över och bestämma hur stor del som ska gå till arbetsverktyg och vidareutbildning.

Lönemodellen som Lisa har valt skulle hon rekommendera till personer som föredrar att ha en jämn inkomst över året.
– Jag tror att det hänger ihop med vilken typ av personlighet man har. Är man mer risktagande och inte den typen som gör månadsbudget för privatekonomin så kanske en annan lönemodell passar bättre. Det finns ju fördelar med andra modeller som gör att man kan styra mer hur mycket man behöver jobba. Sedan tror jag att ju fler man har som är beroende av ens inkomst, desto viktigare blir det att veta hur mycket som kommer in varje månad.

Lisa är inte bara konsult och utvecklare hon är även en person som älskar att dansa.
– När jag var yngre dansade jag nästan varje dag. Nu dansar jag sedan sex år tillbaka magdans en gång i veckan. Men jag vill inte blanda ihop mitt jobb och min passion för dans, så det blir inte utveckling i något dansrelaterat för mig. Och en professionell danskarriär har aldrig varit aktuellt, konstaterar Lisa, vilket är lite tur för oss, som då får ha kvar henne som utvecklare.