DevCode Payment köps av globalt betalbolag

 
Bambora förvärvar DevCode Payment

Betalbolaget Bambora stärker sin position inom e-handel och digitala betalningar genom förvärv av DevCode Payment. Integreringen av DevCode Payment innebär att Bambora nu kan erbjuda globala företag en säker, flexibel och innovativ plattform för betalningar världen över med fler än 250 lokala betalmetoder. Förvärvet är en viktig hörnsten i genomförandet av Bamboras strategi att utveckla en ledande betallösning för internationell e-handel.

DevCode Payment, tidigare en del av DevCode Group, grundades 2014 och erbjuder en flexibel betalplattform som idag hjälper multinationella företag att hantera, analysera och optimera sina betalningar i realtid:

– Teamet på Devcode har byggt en tekniskt ledande plattform och förvärvet ger oss möjligheter att erbjuda våra kunder en flexibel lösning för att hantera och analysera betalningar på ett enkelt sätt. Tillsammans skapar vi en ledare inom cross-border och omni-channel betalningar, säger Patrik Göthlin, affärsansvarig för Bambora Online.

DevCode Payment består av tre olika lösningar som kan erbjudas separat eller tillsammans, dessa är PaymentIQ, AccountIQ och VaultIQ. PaymentIQ hanterar transaktioner till ett värde av cirka 2,5 miljarder SEK varje månad och stödjer över 250 betalmetoder för kreditkort, e-plånböcker och direktbetalningar. AccountIQ är ett avstämningsverktyg där betalflöden matchas och avstäms automatiskt. VaultIQ garanterar högsta säkerhet utifrån regulatoriska direktiv och krav.

– Vi har fått erbjudanden om förvärv under de senaste åren, men aldrig något som har känts rätt, varken på det kulturella eller på det affärsmässiga planet. Med Bambora var det annorlunda, det märkte vi direkt. Våra respektive lösningar kompletterar varandra perfekt och vi kan tillsammans skapa ett verkligt mervärde för kunder som hanterar stora transaktionsvolymer på en internationell marknad. Sedan är gänget på Bambora otroligt enkla, snabba och roliga att arbeta med, något som vi tycker är minst lika viktigt om en sån här affär ska bli långsiktigt framgångsrik, säger Pedro Hansson, vd på DevCode Group.

Förvärvet påverkar inte DevCode Groups övriga affärsområden, vilka är DevCode BPM AB, DevCode Consulting AB, ChamberSign Sverige AB, samt intressebolaget Luminary. Rättigheterna för varumärket DevCode kommer även fortsättningsvis att innehas av DevCode Group.

Om Bambora
Bambora hjälper handlare att utvecklas och växa. Med en rad enkla betalningsprodukter gör Bambora det lättare att hantera transaktioner - på nätet, i butik, och i mobilen.

Bambora grundades 2015 och är en sammanslagning av en rad företag med mångårig erfarenhet inom betalbranschen. Bambora behandlar betalningar på 64 marknader till ett värde av 50 miljarder Euro per år. Bambora har över 600 anställda med kontor i 13 länder runt om i världen.

Om DevCode
DevCode Group grundades 2007 och består av DevCode Payment AB, DevCode BPM AB, DevCode Consulting AB, ChamberSign Sverige AB och intressebolaget Luminary. Totalt antal anställda uppgår till 60 med en total omsättning om cirka 120 miljoner årligen. Läs mer om DevCode Group här http://devcode.se

För mer information, vänligen kontakta:
Claes Nyströmer, Head of communications & PR på Bambora. Tele: +46 703 41 46 49, email: claes.nystromer@bambora.com

Pedro Hansson, CEO DevCode Group. Tele: 072 184 40 00, email: pedro.hansson@devcode.se